Osteopathic Sport Consult

"Voetbal is mijn passie en Osteopathie mijn vak"

Dit heeft uiteindelijk mij tot het punt gebracht om deze 2 dingen samen te brengen. En heb ik het Osteopatic Sport Consult in het leven geroepen. Sporten is gezond. Daar waar gesport wordt zijn ook, helaas, blessures. Nu mijn oudste zoon aan het voetballen is en ik al 2 jaar zijn team aan het trainen ben, zie ik hoe belangrijk de motoriek – het op een juiste manier bewegen en op een juiste manier je lichaam belasten – is. Al veel sporters en (jeugd)voetballers heb ik in mijn praktijk gezien, zowel amateurs, maar ook die bij de verschillende Betaald Voetbal Organisaties spelen (BVO’s), die te lang lopen met compensaties in hun lichaam. Doordat deze kids, maar ook volwassenen, hun lichaam continu aan het belasten zijn, is op een gegeven moment de rek eruit. Dan volgt de blessure. Osteopathie is uitermate geschikt om de verbanden te leggen tussen het belasten van het lichaam enerzijds en de compensatie in het lichaam anderzijds waardoor de blessure ontstaat. Dit doen wij door de oorzaak te behandelen en daarnaast te adviseren in voeding en training.

Wat natuurlijk nog belangrijker/ fijner is, is om blessurevrij te sporten/ voetballen. Natuurlijk krijg je wel eens een ‘schop’ of een ’tikkie’, maar juist deze ogenschijnlijk onschuldige dingen veroorzaken compensaties in je lichaam om op het moment door te kunnen gaan, want je wilt immers winnen, doorgaan en niet opgeven. Daarom is het belangrijk om dan je lichaam weer opnieuw te fine-tunen, te corrigeren, tot in de kleinste details. Want die kleine verschillen, kunnen het verschil maken tussen 1e en 2e, net op tijd je teen tegen die bal aan kunnen drukken en de winnende binnen tikken zonder je hamstrings ‘af te scheuren’. Het kan zijn dat je looppatroon niet goed is, maar dit kan komen omdat je deze simpelweg niet kan uitvoeren, omdat….etc etc. En dus zul je bij iedere stap overbelasten.

Tijdens het consult zullen we uitvoerig je lichaam onderzoeken, maar ook jouw leefgewoontes, trainingsarbeid, in een uitgebreide intake ten aanzien van je klachtengeschiedenis en blessures om vervolgens samen tot een behandelplan te komen.

Loop je dus al lang met een slepende blessure? Of wil jij je fitheid bewaren, op welk niveau dan ook? Maak dan snel een afspraak!